یک اشتباه در کسب و کار چند بار دیگر قرار است تکرار شود؟!
📑 گاهی در اطرافمان کسانی هستند که در بیزینس خود مشکلاتی دارند یا کسب و کار آنها سالهاست در همان اندازه مانده است و رشدی نداشته است.
وقتی دلیل این وضعیت را از آنها جویا می شویم از کارمندان، وضعیت بد، عدم پر سود بودن و... خیلی از عواملی از این دست شکایت می کنند.
ولی با کمی سوال و جواب بیشتر مشخص می شود دلیل مساله هیچکدام از موارد بالا نیست بلکه عدم آگاهی و آموزش است. در خیلی از موارد، صاحبان کسب و کارها، انگبزه و شروع بیزینس شان با نگرش های زیر اتفاق می افتد:
- دسته اول: زمان آن رسیده کسب و کار مستقل خودم را راه اندازی کنم و پولدار شوم! چقدر برای دیگران کار کنم.
- دسته دوم: اگر در کار و رشته تخصصی ام مهارت و دانش دارم وقتش رسیده است کسب و کار خودم را راه اندازی کنم.
- دسته سوم: ایده من فوق العاده است حتما موفق می شوم فقط کافی است آن را تولید کنم.
- دسته چهارم: خیلی کار میکنم؛ میخواهم وقت زمان بیشتری برای خودم داشته باشم.
این افراد و صحبت های آنها برای ما بسیار آشنا هست و یا اطرافیان برای انگیزه شروع کسب و کار به ما داده اند و ...
❔ اما بعد از مدتی فکر می کنید نتیجه چه شد؟دسته اول متوجه می شوند هم چنان دارند برای بقیه ( این بار مشتری ها) کار می کنند و بازدهی در مقابل کم است. دسته دوم می فهمند متخصص بودن در رشته شان برای اداره کسب و کار کافی نیست و هرروز با موارد مالی سر و کار دارند و یا برای ایجاد موقعیت بهتر در بازار با بازاریابی و فروش، استخدام کارمندان و... سر و کار دارند که هیچ ربطی به رشته تخصصی شان ندارد. دسته سوم نیز از آن دو دسته اول مستثنی نبوده و متوجه می شوند الزاما نظرشان در مورد عالی بودن محصول و خریداران یکی نیست. و دسته چهارم که الان بیشتر از همیشه کار می کنند و هیچ وقت زمان آزاد ندارند و حتی در مهمانی ها هم در حال پاسخ گویی به تلفن های کاری هستند. و متاسفانه کم نیستند افرادی که در تمام این دسته ها جا می گیرند! آن پیش فرض هایی که در آغاز به ظاهر عالی بودند و عامل انگیزه برای ایجاد کسب و کار، دقیقا همان ها سر آغاز شکست و یا داشتن کسب و کاری آشفته، بدون بازدهی زیاد و عدم رشد در سال های آتی و... است. |
💡 راه کار برای جلوگیری از این مساله چیست؟
با یک مثال ساده از زندگی روزمره می بینید که جواب بسیار واضح است.
همان طور که وقتی هنوز گواهینامه نداشتیم یک شبه پشت فرمان ننشتیم و راحت و به سرعت در جاده ها رانندگی نکردیم، بدیهی است که برای هر کار دیگر ما نیاز به مهارت و یادگیری در مورد آن داریم.
حتی اگر بحث استعداد هم در میان باشد، فرد با استعداد هم آموزش های اولیه را گذرانده و تنها تفاوتش با بقیه در این بوده در مدت کوتاهی آن مهارت را یاد گرفته و بکاربرده است. در رانندگی ما با اجزای کاربردی اتومبیل آشنا می شویم و همه را باهم باید بکار ببریم تا نتیجه، یعنی حرکت حاصل شود.
یادگیری و کاردبرد همه این ها با هم در ابتدا سخت است. گاز، کلاچ، همزمان به آیینه ها نگاه کردن،مراقب ماشین های دیگر و تابلو ها بودن و رعایت قوانین و ... دقیقا همین کار در شروع بیزینس لازم است. که همه اجزا آن را بشناسیم . باهم به کار ببریم تا یک حرکت و تجربه لذت بخش رقم بزنیم.
نکته اجزای کاربردی: هیچوقت برای رانندگی در مورد موتور و اجرای پیجیده مطالعه نمیکنیم؛ ولی در دانشگاه ها و دوره های آموزشی بر این موارد تاکید دارند و فرد یک سال آموزش دیده است ولی نمی تواند مورد استفاده قرار دهد. اهمیت دانستن حقایقی درباره صنعت آموزش و نرخ تاخیر در صنعت آموزش |
💢 اجزای یک کسب و کار چه هستند؟
1️⃣درک از خود و مهارت های خود برای مدیریت یک کسب و کار
شما خودتان نیز جز یکی از اجزا هستید! مهم ترین جز. این شما هستید که با اجزای کسب و کار هماهنگ می شوید و هماهنگ می کنید.
لطفا موارد زیر را دنبال کنید و از خود بپرسید در کدام یک از این موارد ضعف دارم و باید بهتر شود؟
- مدیریت فردی با رویکرد NLP
- اجرای پیش فرض های توسعه فردی با رویکرد NLP
- طراحی استراتژی های موفقیت با رویکرد NLP
- هدف سازی با رویکردNLP
- رفع موانع ذهنی و رفتاری در توسعه فردی با رویکرد NLP
- مدیریت زمان با رویکرد NLP
- برقراری ارتباط موثر با رویکرد NLP
- اصول و فنون مذاکره
2️⃣آشنایی با مسائل حسابداری و کالی یک کسب و کار
اشتباهی که اکثر افراد در این قسمت می کنند این است که علاقه ای به مباحث مالی ندراد و دوست دارند روی کار خودشان متمرکز باشند و معتقد هستند کارمند مربوط به این بخش را استخدام می کنند و نیازی به دانستن در این موارد ندارند.
اگر شما هم این طرز تفکر را دارید مطلب کارآفرین مطمعن از دانش مالی اش را دنبال کنید
3️⃣بخش فروش و بازاریابی
فروش محصول، قیمت گذاری محصول، شناخت مشتری، تعیین بازار هدف و... که برای اینکه بهترین محصول مطابق با شاخص های مختلف را تولید کنید حتما به آن نیاز پیدا خواهید کرد. فروش و بازرگانی و توسعه
همه اجزای کسب کار و به هم مرتبط است. با شناخت اجزای کسب و کار و بکار بردن همه موارد به نحوی صحیح، کنترل در کسب و کار بیشتر می شود و در نتیجه حرکتی به سمت موفقیت تسهیل می شود.