نرخ تاخیر در صنعت آموزش
📑 در حقیقت ما در طول زندگی خود با همه ی صنایع سرو کار نداریم، فقط ممکن است برای برخی نیازها از محصولاتشان استفاده میکنیم. مانند صنعت دارو و لوازم بهداشتی، صنعت خوردو و لوازم یدکی و... اما در مورد آموزش موضوع متفاوت است.
ما از کودکی، هرروز به مدرسه می رفتیم. در سنین بزرگسالی در دانشگاه ها تحصیل میکنم. علاوه بر این در کلاس های مختلفی برای پرورش مهارت های خود شرکت کردیم و می کنیم. پس میبینیم که صنعت آموزش با زندگی ما همواره بوده است و تاثیر زیادی بر زندگی ما دارد.
📑 در این مقاله کوتاه حقایقی را درباره صنعت آموزش باهم مرور کنیم:
کم نیست ایراداتی که در حوزه آموزش وجود دارد و فقط هم مربوط به ایران نیست. صنعت آموزش صنعتی است که یکی از بیشترین نرخ های تاخیر را دارد. 50 سال نرخ تاخیر درصنعت آموزش وجود دارد!در دنیای تکنولوژی و فناوری این تاخیر 18 ماه است! صنعت های مختلف نرخ تاخیرهای مختلفی دارند. در بین صنایع مختلف صنعت آموزش دومین رتبه را از نظر بیشترین میزان تاخیر دارد.
❔ زمان تاخیر به چه معناست؟ به تاخیر زمانی، بین پیشنهاد یک ایده جدید و پذیرش و اجرای آن، زمان تاخیر آن صنعت گفته می شود. به این معنا که اگر در این صنعت متوجه اشتباهی شوند و یا مطالبی منسوخ شود، وارد کردن یک ایده جدید یا اصلاح چه مدت طول خواهد کشید. |
پس نرخ تاخیر هرچقدر بیشتر باشد فاجعه بزرگتر است. چرا که برای صنعت آموزش به این معنی است که یک اشتباه در رویه تدریس و موضوعات دروس 50 سال ادامه دارد تا اصلاح شود!
از جمله ایراداتی که در نظام آموزشی مراکز آموزشی و دانشگاه ها و مدارس هست (و حتی برخی کتاب ها) می توان به این موارد اشاره کرد:
1️⃣ مطالبی که ارائه می شود قدیمی است و آپدیت شده نیست و درنتیجه کاربردی ندارد. روش های بهتر و جدیدتر و حتی راحت تر و کاربردی تر جایگزین شده است و متاسفانه مطالبی که در دانشگاه ها آموزش داده می شود منسوخ شده است.
2️⃣ مطالب به سادگی و روان آموزش داده نمی شوند.
3️⃣ سرفصل های ارائه شده تئوری و خسته کننده است و طبق نظر دکتر ادگار دیل، استاد رشته آموزش، مطلبی که به صورت عملی انجام داده نشود و یا بحث و مشارکتی در آن نباشد زود به فراموشی سپرده می شود.
4️⃣ مطالب بیش از حد علمی و تئوری و پیچیده هستند و هیچ کاربردی در بازار کار ندارد.
5️⃣ مطالب بیش از حد سطحی توضیح داده می شود و در نتیجه هیچ کاربردی در عمل ندارند. در نتیجه دانش و مهارتی برای افراد ایجاد نمی کند.
6️⃣ مطالب بسیار زیاد آموزش داده می شود. خیلی از دوره ها برای تاثیرگذاری، ساعت و تعداد سرفصل های دوره را بسیار زیاد طراحی می کنند. این در حالی است که در عصری که ارزش وقت بسیار بالا است و چه بسا برای افراد حتی برای وقت گذراندن با خانواده و دوستان خود وقت ندارند. آموزش باید متناسب و کاردبردی و به دور از حاشیه های اضافی مطالب طراحی شود.
7️⃣ خیلی از افراد در نظر سنجی ها پاسخ دادند که سرمایه گذاری که برای آموزش کردند نسبت به بازدهی آن توجیه اقتصادی ندارد.
📈 سرمایه فقط به دارایی های مادی مربوط نمی شود. وقتی پیشرفت چشمگیری در زندگی افراد به علت آموزش خوب ایجاد می شود، یک نوع سرمایه گذاری است. به همین علت موسسه فنی حرفه ای برهان با در نظر گرفتن موارد ذکر شده و مرتفع کردن آنها در دوره های آموزشی موسسه، آموزشی متفاوت و رضایت بخشی را به فراگیران عزیر ارائه کرده است. |